Drepturi de autor

MMAP încurajează reproducerea și distribuirea propriilor materiale, produse electronice sau/și servicii, inclusiv a numelui și logo-ului campaniei. Cu toate acestea, utilizarea acestora este parțial limitată, motiv pentru care este importantă cunoașterea următoarelor reguli de bază.

Reguli generale

Utilizarea materialelor disponibile pe websiteul nostru este permisă gratuit în scopuri personale sau educaționale. Atât timp cât citești și respecți regulile noastre de bază, nu este nevoie să ne ceri permisiunea înainte de a face o captură de ecran pentru un manual sau de a reproduce un articol într-un newsletter.

Este strict interzisă utilizarea oricărui material de pe pagina organizației MMAP și/sau a numelui/logo-ului  campaniei/instituției în scopul:

  • Profitului personal sau al oricărei corporații, exceptând cazul în care primești aprobare conform instrucțiunilor de mai jos;
  • Promovării unui partid politic sau pentru a crea impresia că MMAP susține vreun candidat la o funcție publică;
  • Creării impresiei că MMAP ar susține un anumit produs sau o anumită politică, atât timp cât MMAP nu s-a pronunțat explicit în favoarea sa;
  • Creării impresiei că MMAP ar susține sau ar avea legătură cu site-uri pe care le consideră ilegale sau inacceptabile prin conținutul sau materialele lor de natură obscenă, violentă, intolerantă, defăimătoare sau sexuală;
  • Transmiterii informației că ai fi angajat, funcționar, reprezentant sau purtător de cuvânt al MMAP sau că ai strânge fonduri sau trimite donații organizației MMAP, atât timp cât afirmațiile tale nu coincid cu adevărul.

Contact

Ne bucurăm foarte mult când îți redirecționezi cititorii spre pagina noastră. Astfel, contribui la popularizarea campaniilor noastre pentru protejarea mediului. Nu ai nevoie de aprobare: ești binevenit să creezi link-uri spre pagina noastră principală sau spre oricare dintre conturile social media.

Logo-ul MMAP

Numele „MMAP” și ”Curățăm România” împreună cu logo-urile, au întrebuințare limitată astfel:

  • Se întrebuințează exclusiv în scop referențial și necomercial;
  • Nu te folosești de nume și/sau de siglă/logo pentru a indica sau a crea impresia că MMAP susține, încuviințează, sponsorizează sau se afiliază la vreun produs, serviciu sau bun economic disponibil pe pagina ta;
  • Folosești afișe cu numele și/sau cu sigla/logo MMAP/campanie doar în scopul redirecționării prin hiperlink spre pagina noastră web (este obligatoriu ca link-urile să fie active);
  • Nici numele, nici sigla instituției/campaniei nu se combină cu alte elemente grafice, nu se modifică sub nicio formă în ceea ce privește fontul, modelul, aranjamentul, culorile, părțile componente etc. Și nu se deformează la prezentare (nu li se aplică efecte dinamice , de animație etc.);
  • Numele și/sau sigla MMAP/campaniei nu se văd/vede mai proeminent decât titlul propriei tale pagini.

Articole, texte, flyere și material promoționale

Te poți folosi gratuit de articolele și textele realizate de MMAP  în scopuri personale sau educaționale. Adaugă mențiunea: „sursa: MMAP curatam romania și reprodu numele autorului sau informațiile privind drepturile de autor furnizate în textul original.

Poți folosi și distribui gratuit către terți flyerele și materialele realizate de MMAP  în scopuri personale sau educaționale.

Articolele și textele provenite de la terți rămân proprietatea intelectuală a acestora, iar drepturile de autor le aparțin tot terților. Dacă dorești utilizarea materialelor lor, cere permisiunea autorilor sursei originale.

Fotografii/imagini

În lipsa informațiilor privitoare la drepturile de autor în legenda sau în eticheta fotografiei, apasă click dreapta pe imagine și selectează „inspect” (inspectați imaginea) sau „view info” (vizualizare informații). Astfel, vei afla numele autorului.

© = toate drepturile rezervate persoanei/persoanelor sau entităților menționate. – aici găsești explicații privind celelalte simboluri/licențe și drepturile ce decurg de pe urma folosirii lor.

Dacă vrei să descarci imagini și dacă ai întrebări legate de licențe sau de drepturile de autor, te invităm pe pagina noastră.

Dacă dorești să utilizezi imaginile în orice alt scop (precum profitul personal sau al unei corporații), ai nevoie de permisiunea MMAP. Utilizarea fără aprobare a oricărei imagini de pe pagina MMAP în scopuri comerciale constituie o violare a drepturilor de autor și poate duce la limitarea altor drepturi.

Imaginile cu potențial jurnalistic (reproduse în articolele de presă la dimensiunea de aproximativ 8 mb) distribuite de către MMAP ziariștilor și agențiilor de știri trebuie folosite într-un interval de până la 14 zile. Arhivarea și/sau vinderea imaginilor sunt strict interzise.

Videoclipuri

Utilizarea videoclipurilor se supune acelorași condiții ca restul materialelor de mai sus. Totuși, ține minte că nu toate videoclipurile noastre pot fi descărcate.